Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Windows 8.1 wordt kleiner

Michael Niehaus, senior product marketing manager bij Microsoft, heeft gezegd dat Windows 8.1 minder ruimte in zal nemen op de harde schijf of ssd dan het huidige Windows 8-besturingssysteem. De Windows 8.1 preview zou circa 4GB aan vrije ruimte vereisen.

Niehaus zei dit tijdens een toelichting over het installatieproces van de Windows 8.1-preview, zo meldt ZDnet. De Microsoft-topman stelde dat de preview van Windows 8.1 ranker is dan de huidige omvang van Windows 8 doordat er oude componenten en tijdelijke bestanden zijn verwijderd. Ook zou de ntfs-compressie van bepaalde bestanden zijn verbeterd. Hierdoor zou de benodigde ruimte voor de 8.1-update op circa 4GB komen te liggen. Overigens zal Windows 8.1 de recoverypartitie met rust laten.

De testversie van Windows 8.1, waarin onder andere de startknop terugkeert, komt op 26 juni beschikbaar in de Windows Store. Gebruikers krijgen een notifiicatie van Windows Update om hen op de beschikbaarheid van de preview te wijzen. Als de final van de update later dit jaar klaar is, zal opnieuw via de Windows Store en Windows Update op de beschikbaarheid worden gewezen.

Testers kunnen de update deïnstalleren, maar de apps moeten dan wel opnieuw geïnstalleerd worden. DIt is ook het geval bij het installeren van de final van de update. Persoonlijke data en accounts blijven wel behouden. Gebruikers die wachten op de officiële release en de testversie dus overslaan, zijn niet verplicht om apps te herinstalleren.

Bron: Tweakers

Meer nieuws van wednesday, 05 june 2013:

Windows 8.1 wordt kleiner

Michael Niehaus, senior product marketing manager bij Microsoft, heeft gezegd dat Windows 8.1 minder ruimte in zal nemen op de harde schijf of ssd dan het huidige Windows 8-besturingssysteem. De Windows 8.1 preview zou circa 4GB aan vrije ruimte vereisen. Niehaus zei dit t...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050