Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Voordelen van niet standaard hardware voor thuisgebruik en zakelijk gebruik

Van desktops tot laptops, van monitoren tot muizen: het aanbod van apparatuur met het predicaat ‘gaming’ is momenteel groter dan ooit. Maar je hoeft geen gamer te zijn om dergelijke gaming-hardware te kiezen, het is namelijk ook interessant voor de niet-gamers.

In dit artikel stellen we een aantal recente producten uit de ‘gaming’-trend aan je voor, om een beter beeld te geven van de voordelen die deze producten bieden. Nadelen zijn er natuurlijk ook. In de eerste plaats betekent ‘gaming’ automatisch ook ‘duurder’. Soms is dat gerechtvaardigd, soms ook niet. Let dus goed op, voordat je tot aanschaf overgaat en doe wat onderzoek.
 
Daarnaast zijn sommige (maar niet alle) gaming-producten dermate opvallend vormgegeven, dat het welhaast pijn aan de ogen doet. Gelukkig zijn er vrijwel altijd alternatieven, die probleemloos en onopvallend integreren met je bestaande apparatuur. Het belangrijkste nadeel is wellicht nog wel dat je bepaalde voorzieningen helemaal niet nodig hebt. Zo is de meerwaarde van een zeer krachtige videokaart beperkt wanneer je geen games speelt (doet je dat wel, dan is de meerwaarde niet te overschatten).
 
Toch kan het gehele systeem voldoende interessant zijn, dat je zo’n extra op de koop toe kunt nemen. Zeker bij laptops kun je dan zeer krachtige, veelzijdige apparaten aanschaffen. We lopen de verschillende productcategorieën even door.
 
Gaming-laptop
Veel mensen geven de voorkeur aan een laptop als primaire computer. De processors van deze apparaten moesten de laatste jaren vooral ‘snel genoeg’ zijn; de verbeteringen zaten meer in het stroomverbruik. Voor wie dat ondergeschikt is aan rekenkracht, zijn gaming-laptops zeer interessante machines. De processor is dan een ‘gewone’ mobiele uitvoering, zelfs exemplaren met vier cores zijn uitstekend mogelijk.
 
Daarnaast bieden ze standaard doorgaans al meer werkgeheugen dan gebruikelijk, maar ook is dat vaak prima uitbreidbaar, bij de modernste modellen zelfs tot 64 GB. Dat is een flink contrast met de schamele 4 GB die nog altijd de standaard is in het winkelschap, en meestal ook niet uit te breiden. Voor de opslag bieden gaming-laptops overwegend zowel een snelle ssd als een harde schijf. Modellen met ruimte voor drie of zelfs vier afzonderlijke opslagstations zijn niet ongebruikelijk.
 
Ondanks deze extra mogelijkheden zijn gaming-laptops niet per definitie bakbeesten. Er zijn al exemplaren met een gewicht van minder dan twee kilo en zelfs nog een fatsoenlijke werktijd op een acculading. De prijzen beginnen bij zo’n 800 euro, maar kunnen uiteraard voor de meest luxe toegeruste modellen oplopen tot meer dan 4.000 euro.
 
Dan heb je wel een model met een heel snelle desktopprocessor, twee krachtige grafische kaarten, een ultra hd-beeldscherm en een overvloed aan werkgeheugen en opslagruimte. Doordat er veel meer valt aan te passen en te configureren, is het zeker mogelijk een uitvoering te vinden die aansluit bij jouw wensen en budget.
 
Gaming-toetsenbord
Wie er veelvuldig gebruik van maakt, zal veel profijt hebben van een degelijk toetsenbord. Helaas is het aanbod hiervan in de markt beperkt. Consumentenmodellen onderscheiden zich hooguit door een opvallend ontwerp of extra knopjes, maar de basis is meestal mager. Een rubberen mat met bolletjes, die ingedrukt worden om het elektrisch contact te maken waarmee een toetsaanslag wordt geregistreerd, veel meer heeft het niet om het lijf.
 
Na enig gebruik verliest het rubber zijn souplesse en wordt de aanslag stug of zompig. Mechanische schakelaars zijn veel minder gevoelig voor slijtage en bieden een duidelijker feedback bij het typen. Ook na langere tijd registeren ze nog altijd feilloos elke aanslag.
 
Om die reden zijn zogenaamde mechanische toetsenborden bij gamers populair. Nu zijn sommige modellen die op deze doelgroep zijn gericht nogal uitbundig qua ontwerp, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. 
 
Bron: PCMWEB

Meer nieuws van wednesday, 21 june 2017:

Voordelen van niet standaard hardware voor thuisgebruik en zakelijk gebruik

Van desktops tot laptops, van monitoren tot muizen: het aanbod van apparatuur met het predicaat ‘gaming’ is momenteel groter dan ooit. Maar je hoeft geen gamer te zijn om dergelijke gaming-hardware te kiezen, het is namelijk ook interessant voor de niet-gamers....
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050