Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Ultrabooks vanaf september leverbaar

HP, Acer, Asus, Dell en Lenovo komen in de tweede helft van dit jaar naar verluidt met laptops op basis van Intels ultrabook-specificatie. De massaproductie zou in september starten maar de verwachting is dat de ultrabooks eind 2011 uitkomen.

Ultrabooks is de term die Intel bedacht heeft voor ultraportables die aan een aantal eisen voldoen. Ze moeten over zuinige Sandy Bridge- of komende Ivy Bridge-processors beschikken, mogen maar 20mm dik zijn en niet meer dan duizend dollar kosten. Bovendien moeten ze ssd's bevatten of in ieder geval vergelijkbare prestaties bieden. Asus toonde al zijn UX21, die wat uiterlijk betreft op de MacBook Air lijkt, maar ook HP, Lenovo, Dell en Acer komen met ultrabooks, claimt Digitimes.

De massaproductie van de ultrabooks zou in september van start gaan, maar waarschijnlijk komen de modellen pas eind dit jaar daadwerkelijk beschikbaar. Zo streeft Asus naar een release nog voor de kerst, vernam Tweakers.net. Digitimes claimt dat Asus wel eens als eerste op de markt kan komen met ultrabooks, aangezien het bedrijf zijn model al ontwikkeld heeft en concurrenten zouden kampen met tekorten aan schermpanelen. Maandag verscheen al informatie over ultrabooks van Acer, die in zes seconden zouden kunnen opstarten en eveneens eind dit jaar moeten verschijnen.

Intel Ultrabook

Via: Tweakers

Meer nieuws van tuesday, 26 july 2011:

Ultrabooks vanaf september leverbaar

HP, Acer, Asus, Dell en Lenovo komen in de tweede helft van dit jaar naar verluidt met laptops op basis van Intels ultrabook-specificatie. De massaproductie zou in september starten maar de verwachting is dat de ultrabooks eind 2011 uitkomen. Ultrabooks is de term d...
Toon meer

snelle acer ultrabooks op komst

Acer komt naar verluidt met notebooks op basis van Intels Ultrabook-referentieplatform die in zes seconden starten. De fabrikant uit Taiwan zou werken aan high-end notebookmodellen die meer dan duizend euro moeten kosten. Acer-voorzitter JT Wang heeft volgens Digitim...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050