Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

SSD Versus HDD

Voordelen van SSD ten opzichte van harddisks
De op flashgeheugen-gebaseerde Solid State Drives (SSD) zijn een goed alternatief voor harde schijven. Ze zijn sneller, zuiniger en gaan langer mee.

Levensduur
De  SSD gebruikt geen bewegende onderdelen, wat voor een verbeterde levensduur zorgt en schade helpt te voorkomen aan de drive.

De 120 GB SanDisk G3 SSD kan bijvoorbeeld tot 80 TB aan data webschrijven voordat deze versleten is. De drives gebruiken een intelligent flash management systeem, genaamd SanDisk ExtremeFFSTM. Dit systeem heeft het vermogen om random schrijfprestaties te verbeteren en verlengt zo de gebruiksduur van de SSD's in computers die gebruik maken van besturingssystemen zoals Microsoft Windows XP en Windows 7.
 

 


Sneller

Nog meer dan de leversduur zal de snelheid van SSD de gerbuikers aanspreken. De hierboven genoemde SanDisk G3 SSD opent bestanden bijvoorbeeld tot tweemaal zo snel als een 7.200 RPM HDD, zodat je kunt profiteren van snellere opstarttijden en verbeterde systeemresponse. SanDisk G3 SSD heeft een sequentiële leesprestaties tot 220 megabytes per seconde (MB/sec) en schrijfprestatiesiii tot 120MB/sec.

Zuiniger
SSD's gebruiken aanmerkelijk minder stroom dan mechanische harde schijven. Dat maakt ze vooral bij mobiele apparatuur als laptops, smartphone en tablet pc's erg interessant.

Lagere onderhoudskosten
Een harde schijf omwisselen voor een SSD kan de onderhoudskosten op de lange termijn verlagen door de noodzaak te verminderen om defecte drives te repareren of verloren gegane data te herstellen. Bovendien kunnen gebruikers het leven van hun laptop verlengen door verouderde harde schijven te vervangen door high-performance SSD's om zo de aanschaf van nieuwe computers uit te stellen.

Maar wel duurder
Tegenover al deze voordelen staat wel een nadeel. SSD's zijn wel duurder dan harde schijven. Het verschil in prijs daalt echter met de maand. Klik hier  voor ons aanbod met SSD Harde schijven.

Via± Fan.TV

Meer nieuws van tuesday, 02 march 2010:

SSD Versus HDD

Voordelen van SSD ten opzichte van harddisks De op flashgeheugen-gebaseerde Solid State Drives (SSD) zijn een goed alternatief voor harde schijven. Ze zijn sneller, zuiniger en gaan langer mee. Leve...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050