Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

SSD Verkoop groeit

Geheugenfabrikant OCZ heeft de verkopen van solid state drives de laatste tijd flink zien stijgen. In augustus wist het bedrijf 265% meer ssd's te verkopen dan het maandgemiddelde van het kwartaal ervoor. Toch schrijft het bedrijf nog rode cijfers.

OCZ Vertex 2 OCZ OCZSSD2-2VTX200G 200GBHet tweede kwartaal van het financiële jaar 2011 liep eind augustus af. In die maand wist OCZ meer dan 54.000 ssd's te verkopen. Afgezet tegen een maandgemiddelde van 15.000 in het kwartaal ervoor, becijfert OCZ een groei van 265 procent. De omzet steeg niet evenredig mee, waarschijnlijk door de constant dalende prijs van ssd's. Met een kwartaalopbrengst van 20,2 miljoen dollar zette de ssd-afdeling van het bedrijf ongeveer 50 procent meer om dan in het vorige kwartaal.

De fabrikant nam onlangs de beslissing om uit de markt voor low-budget-dram-modules te stappen, een keuze die hoge afschrijvingen met zich meebracht. Die hebben ertoe geleid dat OCZ in het afgelopen kwartaal onder de streep uitkwam, met een nettoverlies van 7,5 miljoen dollar. Los van de afschrijvingen wist het bedrijf het verlies uit de normale bedrijfsvoering wel enigszins terug te dringen ten opzichte van het vorige kwartaal: van 2,7 miljoen naar 2,5 miljoen.

OCZ besloot te stoppen met de productie van budgetgeheugen vanwege de lage marges op dergelijke producten. Het wil zich nu sterker gaan richten op high-end geheugen en ssd's voor de enterprisemarkt. Onlangs introduceerde het bedrijf ook een nieuwe interface voor ssd's, genaamd hsdl, waarvan het hoopt dat het tot een nieuwe standaard zal uitgroeien.

Via: Tweakers

Meer nieuws van wednesday, 13 october 2010:

SSD Verkoop groeit

Geheugenfabrikant OCZ heeft de verkopen van solid state drives de laatste tijd flink zien stijgen. In augustus wist het bedrijf 265% meer ssd's te verkopen dan het maandgemiddelde van het kwartaal ervoor. Toch schrijft het bedrijf nog rode cijfers. Het tweede kwartaal va...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050