Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Review BTO 17CL63 door Tweakers

Door ,

Conclusie


BTO verkoopt laptops in soorten en maten, die je vervolgens naar wens kunt configureren. Enigszins ongebruikelijke combinaties van snelle videokaarten met desktopprocessors zijn daardoor mogelijk. De 17CL63 is dan ook op alle fronten de snelste laptop die we tot nu toe getest hebben. Dat zit 'm niet alleen in de cpu en gpu, want de pcie-ssd is eveneens bijzonder snel en uiteraard draagt het werkgeheugen van 32GB verder bij aan de snelheid van het systeem.

Wil je nog meer snelheid, dan is dat eveneens een optie, doordat de laptop eenvoudig uit te breiden is. De cpu-socket slikt gewoon socket 1150-processors en twee sata-ssd's kunnen eventueel in raid 0 gezet worden. Naast de snelheid is de modulariteit van de laptop dan ook een groot pluspunt.

De nadelen van de 17CL63 zitten vooral in de dingen die niet makkelijk te vervangen zijn, zoals het scherm. Wil je serieus gamen op een laptop, dan heb je baat bij een tn-paneel met een lage inputlag, maar dat levert wel matige kijkhoeken op, terwijl het scherm bovendien slecht gekalibreerd is. Voor een laptop van bijna drieduizend euro hadden we graag de optie voor een ips- of va-paneel gezien, zeker omdat de snelle processor en de grote hoeveelheid geheugen het systeem prima geschikt maken voor het draaien van andere software dan games.

Andere nadelen, waar we iets minder zwaar aan tillen, zijn de matige accuduur en de lompe behuizing. Het is de prijs die je betaalt voor snelheid en modulariteit. Met een gewicht van bijna vier kilo is de 17CL63 dan ook meer een 'draagbare desktop' dan een laptop, met de bijbehorende indrukwekkende prestaties.
 

 
 

Prijs testuitvoering: € 2.900,-
Verkrijgbaar vanaf: € 1.513,61
Geteste uitvoering: BTO X-Book 17CL63

Meer nieuws van friday, 13 march 2015:

Review BTO 17CL63 door Tweakers

Door Jelle Stuip, vrijdag 13 maart 2015 06:00 Conclusie BTO verkoopt laptops in soorten en maten, die je vervolgens naar wens kunt configureren. Enigszins ongebruikelijke combinaties van snelle videokaarten met desktopprocessors zijn daardoor moge...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050