Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Nieuwe notebooks richten op Langere accuduur

Zowel de merken HP, Sony en ook Lenovo komen binnenkort allen met nieuwe notebooks die allen gericht zijn op het langdurige gebruik van de notebooks met sterke accu's, zo komt bijvoorbeeld HP met een EliteBook 8460p en de 8560p welke tot 32 uur met een accu moeten kunnen werken en komt Sony met een nieuwe S-serie Vaio notebook welke tot maximaal 14 uur op de accu zou moeten kunnen werken.

Sony komt eind mei met een nieuwe serie Vaio-laptops, de S-serie. De nieuwe laptoplijn voorziet in slanke 13,3-inch schootcomputers met een lange adem.


In de Vaio S worden kracht, design en mobiliteit gecombineerd, aldus Sony. Het trio laptops heeft een diameter van 13,3 inch, is 24 millimeter dun, weegt 1,75 kilo en heeft een nieuw ‘full flat’-design van magnesium. De brede aluminiumsteun biedt stevigheid voor de handpalmen en is daardoor volgens Sony zeer gebruiksvriendelijk. Het onzichtbaar weggewerkte scharniermechanisme maakt het fraaie design compleet, terwijl de internet batterij goed is voor een accutijd van zeven uur.

De accu van de Vaio S-laptops is te combineren met een optionele extra lithium/polymeerbatterij. Deze dunne accu is los van de laptop op te laden en toe te voegen zonder dat de interne batterij verwijderd hoeft te worden. Om deze tweede accu te plaatsen kan de laptop gewoon aan blijven staan. Met de extra accu zou de werkduur verhoogd worden tot maximaal 14 uur.

Bij grafisch intensieve taken maakt de laptop gebruik van een AMD Radeon-videokaart uit de nieuwe 6000-serie, terwijl bij minder veeleisende taken wordt overgeschakeld naar de geïntegreerde grafische chip om energie te besparen. Beelden verschijnen op een 13,3-inch scherm dat voorzien is van een ontspiegelende coating en een resolutie biedt van 1366 bij 768 pixels.

Eind mei verschijnen drie Vaio S-laptops, die elk over een verlicht toetsenbord beschikken. De apparaten draaien op Windows 7 en hebben naast wifi-ondersteuning ook een simkaartslot aan boord voor surfen via het mobiele 3G-netwerk. De precieze specificatieverschillen tussen de drie modellen zijn nog niet duidelijk, maar de prijsverschillen wel: de VPC-SB1S1E/W en VPC-SB1X9E/B gaan respectievelijk 1000 en 1100 euro kosten, terwijl het topmodel VPC-SB1A9E/B een adviesprijs krijgt van 2000 euro.

Via: nu.nl
 

Nieuwe HP-laptop doet 32 uur met batterij

Zakelijk toestel


Nieuwe HP-laptop doet 32 uur met batterij

Een nieuwe zakelijke laptop van HP kan 32 uur lang draaien zonder dat je hem op netstroom moet aansluiten.

Het persbericht waarin HP de laptop aankondigt bevat wel een forse voetnoot bij de claim van 32 uur. Je hebt er een batterij-uitbreiding voor nodig, de laatste drivers voor Intel, een optionele SSD van Intel, een ledscherm en Window 7 als besturingssysteem. En dan hangt het nog af van de toepassingen die je draait of je ook echt de 32 uur haalt.

De HP EliteBook 8460p en de 8560p zullen 999 en 1.099 dollar kosten als ze op 15 maart in de Verenigde Staten uitkomen. Daarvoor krijg je een 14 inch of 15,6 inch grote laptop met een HD-scherm.

De laptops wegen 2 en 2,7 kilo. Als je een extra batterij toevoegt, zullen zowel het totale gewicht als de prijs toenemen.

Bron: ZDNet.be

 


Meer nieuws van wednesday, 23 february 2011:

Nieuwe notebooks richten op Langere accuduur

Zowel de merken HP, Sony en ook Lenovo komen binnenkort allen met nieuwe notebooks die allen gericht zijn op het langdurige gebruik van de notebooks met sterke accu's, zo komt bijvoorbeeld HP met een EliteBook 8460p en de 8560p welke tot 32 uur met een accu moeten kunnen...
Toon meer

Windows 7 Service Pack 1

Vanaf vandaag is Service Pack 1 voor Windows 7 beschibaar voor download. In dit Service Pack worden onder andere de al uitgebrachte updates die beschikbaar zijn via Windows Update in één pakket verzameld. Daarnaast zijn er een aantal wijzigingen doorgevoer...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050