Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Nieuwe HP Spectre 13 is de dunste laptop ter wereld

Computermaker HP brengt in mei de dunste laptop ooit op de markt. De HP Spectre is slechts 10,4 millimeter dik en is gemaakt van aluminium en koolstofvezel.

 

 

 

De laptop kon zo dun worden gemaakt omdat het apparaat is uitgerust met een speciaal sluitingsmechanisme, een scherm van 2 mm dikte en een toetsenbord van 1,3 mm in doorsnee.

De Spectre weegt 1,11 kilogram en heeft een batterij die volgens de fabrikant 9 uur en 45 minuten meegaat. Het scherm heeft een diagonaal van 13 inch met een full hd-resolutie. De laptop bevat geen touchscreen, omdat hij daar dikker van zou worden.

 

Verder heeft de laptop drie usb c-poorten, waarmee de laptop ook wordt opgeladen. Twee van de aansluitingen kunnen ook worden gebruikt om schermen met een ultra hd-resolutie aan te sluiten. 

 

Ook kunnen de usb-aansluitingen worden gebruikt voor het opladen van apparaten, ook als de laptop in de slaapstand staat.Nieuw logo

De Spectre heeft een goud-zwarte behuizing met aan de bovenzijde een nieuw HP-logo, dat zal worden gebruikt voor de krachtigste laptops van de fabrikant.

 

 

Dun

De Spectre is de dunste laptop die verkrijgbaar is. HP vergelijkt het apparaat met de nieuwe MacBook, die 13,1 millimeter dik is.

 

HP brengt behalve de Spectre in juni ook nog twee nieuwe modellen in de Envy-serie uit, naast een nieuwe 15 inch-versie van de Envy x360.

 

Volgens HP is er steeds meer behoefte aan premium-producten. Omdat mensen gewend raken aan smartphones en tablets willen ze volgens het bedrijf ook dat hun laptops dunner en lichter zijn.

 

Specs

Ieder aspect van de HP Spectre is ontworpen met gebruiksgemak en prestaties in het achterhoofd. Het resultaat is een premium notebook waarbij gebruikers geen concessies doen aan stijl, functionaliteit en prestaties. De laptop is onder andere uitgerust met:

 

Een sterke carbon fiber onderkant. Mede hierdoor weegt de notebook slechts 1.1kg.

Gepolijst koper zorgt voor een luxe finish.

Doordat het scharnier van de laptop is verborgen ontstaat de illusie van een scharniervrij systeem.

Een hybride accu die is opgesplitst in twee dunne delen, maar dezelfde wattage levert als een enkele accu met een batterijduur van 9,75 uur.

Het scherm is een Full HD IPS edge-to-edge display van Corning Gorilla glas en levert een geweldige kijkervaring voor bijvoorbeeld films en fotobewerking.

Een 6e generatie Intel Core i5 of i7 processor en een bliksemsnelle PCIe SSD met een opslagcapaciteit van 512GB. Het interne geheugen is 8GB. Intel hyperbaric coolingsysteem houdt het device koel.

Stereo speakers van Bang & Olufsen met HP Audio Boost technologie.

Drie full function USB Type-C connectors. Twee daarvan zijn uitgerust met Thunderbolt en zorgen voor de snelste connectie tot op heden.

 

De HP Spectre 13,3 is naar verwachting vanaf juli beschikbaar, de prijs is nog niet bekend. In de VS kost de laptop met i5 1.170 dollar (1.030 euro), terwijl de i7-versie 1.250 dollar (1.100 euro) kost.

Meer nieuws van wednesday, 06 april 2016:

Nieuwe HP Spectre 13 is de dunste laptop ter wereld

Computermaker HP brengt in mei de dunste laptop ooit op de markt. De HP Spectre is slechts 10,4 millimeter dik en is gemaakt van aluminium en koolstofvezel.       De laptop kon zo dun worden gemaakt omdat het apparaat is uitgerust met ee...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050