Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Lenovo X220

Recentelijk is er meer bekend geworden over de Lenovo ThinkPad X220. De laptop is nog niet officieel aangekondigd door Lenovo, maar een gelekt PDF-bestand zorgt voor meer beschikbare informatie over het product.

Met de ThinkPad X220 richt Lenovo zich met name op het zakelijk gebruik. Mobiliteit speelt daar een belangrijke rol bij en vandaar dat er gekozen is voor een LED-backlit scherm met een diagonaal van 12,5 inch en een native resolutie van 1366 pixels bij 768 pixels. Het toetsenbord bestrijkt zich over de gehele breedte en er is een touchpad aanwezig zonder knoppen. Dit touchpad is overigens 45 procent groter dan bij eerdere modellen van Lenovo. De constructie en de aanwezige hardware zorgen voor een gewicht van 1,3 kg.

De laptop is gebaseerd op het Huron River-platform van Intel. Connectiviteit staat bij dit platform hoog in het vaandel. Zo zijn naast de aanwezigheid van WiFi en Bluetooth bepaalde modellen uitgerust met WiMAX en Intel's zogenaamde wireless display technology. Of de ThinkPad X220 over beide technologieën beschikt is niet met zekerheid te zeggen. Wel is duidelijk dat de laptop beschikt over een 54 mm ExpressCard-slot, WiFi, een kaartlezer voor SD-kaarten, een DisplayPort-uitgang en een 720p webcam.


De processoren die gebruikt worden in combinatie met het Huron River-platform zijn processoren die gebaseerd zijn op microarchitectuur die met de naam Sandy Bridge door het leven gaat. Dat houdt in dat deze processoren eveneens gebaseerd zijn op een procedé van 32 nm. De ThinkPad X220 kan met zowel Core i3-, Core i5- als Core i7-processoren uitgerust worden. Daarnaast is er 8 GB DDR3-werkgeheugen aanwezig, een harde schijf met een opslagcapaciteit van 320 GB (eventueel een SSD met een opslagcapaciteit van 160 GB) en zorgt een Intel HD-chip voor het grafische rekenwerk.

Volgens Lenovo houdt de 9-cells accu die aanwezig is in de ThinkPad X220 het zo'n 15 uur vol tijdens "normaal" gebruik. Met behulp van een externe accu die optioneel is kan er volgens Lenovo een extra accuduur van 8 uur worden bereikt. Standaard wordt de laptop geleverd met Windows 7 in de varianten Home Basic, Home Premium en Professional.

Over een officiële adviesprijs en een lanceringsdatum is op het moment van schrijven nog niets bekend.

Via: TechZine.nl

Meer nieuws van monday, 14 march 2011:

Lenovo X220

Recentelijk is er meer bekend geworden over de Lenovo ThinkPad X220. De laptop is nog niet officieel aangekondigd door Lenovo, maar een gelekt PDF-bestand zorgt voor meer beschikbare informatie over het product. Met de ThinkPad X220 richt Lenovo zich met name op het za...
Toon meer

Eminent werkt aan Android-mediaspeler

Eminent heeft aangekondigd dat het werkt aan een nieuwe mediaspeler die op Googles opensource-besturingssysteem Android zal draaien. Wanneer de EM7297 hdMEDIA AND op de markt zal verschijnen, is nog niet bekend. De EM7297 zal volgens Eminent voorzien zijn van usb 3.0, gi...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050