Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Lenovo ontwikkelt eigen 'school' netbook Classmate

Lenovo gaat in samenwerking met Intel haar eigen Classmate+ PC introduceren. De Classmate netbooks zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in het lager- en middelbaar onderwijs. Het ontwerp is robuust gemaakt zodat de netbook tegen een stootje kan en het apparaat met 10,1" scherm eenvoudig mee te nemen is. Het scherm heeft een WLED-backlight en vermoedelijk een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Intern wordt de netbook aangedreven door de Intel Atom N455 processor met een klokfrequentie van 1,66 GHz  gecombineerd met één of twee GB geheugen. Verder heeft het apparaat een kleine 8 GB of 16 GB SSD of een harde schijf met een capaciteit van 160 GB of 250 GB.

De Classmate+ PC is vooral ontwikkeld als goedkope netbook om veel leerlingen gebruik te laten maken van computers om het onderwijs te verbeteren. De Classmate+ PC is dan ook niet per se gericht op individuele leerlingen maar meer op hele klassen zodat docenten digitaal en interactief les kunnen geven.

De netbook bevat verder nog een Ethernet aansluiting, een 1,3 megapixel webcamera, een draadloze 802.11 b/g/n WiFi verbinding en een 4-in-1 geheugenkaartlezer naast een aantal USB poorten. De netbook kan worden geleverd met een 3-cell of 6-cell accu, waarmee de Classmate+ PC enige uren te gebruiken zou zijn.

Lenovo gaat de Classmate+ PC vanaf deze lente leveren. De eerste onderwijsinstellingen hebben al een order geplaatst bij Lenovo, of Nederlandse onderwijsinstellingen de Lenovo netbook gaan gebruiken is echter nog niet bekend.Lenovo bij Laptop Plus

BRON: Hardware.info

Meer nieuws van friday, 11 march 2011:

Lenovo ontwikkelt eigen 'school' netbook Classmate

Lenovo gaat in samenwerking met Intel haar eigen Classmate+ PC introduceren. De Classmate netbooks zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in het lager- en middelbaar onderwijs. Het ontwerp is robuust gemaakt zodat de netbook tegen een stootje kan en het apparaat met 10,1&...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050