Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Laptops tot 400 euro zijn niet voor iedereen geschikt

Behalve luxe snelheidsmonsters en MacBooks zie je in de winkel ook veel goedkope laptops van minder dan 400 euro. Welke zijn dat en wat kun je er van verwachten? Waar moet je op letten bij een goedkope laptop?  
Bepaal eerst wat je allemaal met de laptop wilt doen. Wil je meer dan alleen licht internetten, e-mailen en af en toe een document opmaken? Dan is een goedkope laptop voor jou waarschijnlijk te traag. Ben je wel een basisgebruiker, dan zitten er in deze categorie mogelijk laptops die wel geschikt zijn. Maar let op! Ze hebben vaak een vergelijkbaar prijskaartje, de verschillen zijn soms groot.
 
 
Wat kun je verwachten?
Af en toe een internetpagina bekijken en een e-mail sturen, dat gaat prima met een laptop van 400 euro. Zodra je echter meer dan een paar tabbladen opent in de internetbrowser, dan gaat het allemaal wat minder soepel. Ga er van uit dat voor veel handelingen, zoals het openen van programma’s, je laptop minimaal een paar seconden nodig heeft om ze uit te voeren. Dat is het grote verschil met duurdere en snellere laptops.
 
Ook het opstarten duurt even, in ieder geval met een ouderwetse harde schijf. Er komen echter steeds meer goedkope laptops op de markt met een SSD (Solid State Disk, een zuinigere, stillere en snellere versie van een harde schijf), waar het opstarten sneller mee gaat. Let hier dus goed op voordat je de laptop aanschaft.
 
Werkgeheugen
De meeste goedkope laptops hebben inmiddels 4 GB aan werkgeheugen. Dat is het minimum wat we aanraden. We zien ze soms ook nog met 2 GB. Die kun je beter niet aanschaffen. Met minder dan 4 GB is de laptop zelfs voor de basisgebruiker te traag.
 
 
Chromebooks
De goedkope laptops waar we het tot nu toe over hebben, draaien allemaal op Windows. Er zijn echter in dezelfde prijsklasse ook laptops die draaien op het besturingssysteem Chrome OS, van Google. Dit eenvoudige systeem is te vergelijken met Android op smartphones en tablets en is sterk gericht op online gebruik.
 
Voor alleen internetten en e-mailen zijn deze Chromebooks best het overwegen waard. Je kunt er alleen geen computerprogramma’s op installeren en je bent erg afhankelijk van Google diensten, zoals Google Drive.
 
Bron: Nu.nl
Assortiment: Laptop Plus BV

Meer nieuws van monday, 07 november 2016:

Laptops tot 400 euro zijn niet voor iedereen geschikt

Behalve luxe snelheidsmonsters en MacBooks zie je in de winkel ook veel goedkope laptops van minder dan 400 euro. Welke zijn dat en wat kun je er van verwachten? Waar moet je op letten bij een goedkope laptop?   Bepaal eerst wat je allemaal met de laptop wilt doen...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050