Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Dunne hdd

Opslaghardwarefabrikant Seagate werkt aan 7mm dikke harde schijven voor toepassing in dunne laptops. De 2,5"-schijven, die deel uitmaken van de Momentum Thin-serie van hdd's, zullen op de CES in januari officieel geïntroduceerd worden.

Seagate logoDe nieuwe Momentum Thin-modellen zijn volgens Seagate de eerste 2,5"-schijven met een dikte van 7mm zijn die op de markt komen. De huidige schijven voor laptops zijn 9,5 millimeter of 12,5 millimeter dik. Negen van de tien netbooks zijn van een 9,5mm-exemplaar voorzien, hoewel er ook netbooks met hdd's met een diameter van 1,8 inch en een dikte van 8mm uitgerust worden. Deze bieden echter minder opslagcapaciteit, net als de ssd's die sommige netbooks aan boord hebben. Deze ssd's zijn, met een dikte van nog geen 4mm, overigens nog dunner.

De nieuwe schijven van Seagate zullen notebookfabrikanten in staat stellen nog plattere modellen te produceren zonder concessies aan de opslagcapaciteit te hoeven doen. In 2009 brachten veel fabrikanten zogenaamde thin & light-modellen uit, en de verwachting is dat deze trend in 2010 doorgezet wordt. Seagate zal de dunne Momentum Thin-schijven op 5 januari introduceren, heeft het bedrijf aan PC World laten weten.

Meer nieuws van thursday, 10 december 2009:

Dunne hdd

Opslaghardwarefabrikant Seagate werkt aan 7mm dikke harde schijven voor toepassing in dunne laptops. De 2,5"-schijven, die deel uitmaken van de Momentum Thin-serie van hdd's, zullen op de CES in januari officieel geïntroduceerd worden. De nieuwe Momentum Thin-m...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050