Laptop kopen? Persoonlijke laptops online bestellen en samenstellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

DDR5 RAM zal naar verwachting 2x sneller zijn dan DDR4

Dat de ontwikkelingen niet stilstaan, bewijzen de ontwerpers maar weer met de nieuwste ontwikkeling, DDR5 werkgeheugen, waarvan men verwacht dat het 2x sneller zal zijn dan het huidige (recent nieuwe) DDR4.

JEDEC, de organisatie verantwoordelijk voor geheugenstandaarden, heeft bekendgemaakt dat de DDR5-specificatie voor het eind van 2018 af zal zijn. Vergeleken met het huidige DDR4 RAM zal het onder andere twee keer zo snel zijn, efficiënter zijn werk kunnen doen en geheugendichtheden van een factor twee hebben.

Dat laatste betekent dat we geheugenmodules met dubbele capaciteiten voorbij zullen zien komen. Zoals gebruikelijk zullen high-end markten als eerst de DDR5-generatie ontvangen; daaronder vallen onder andere servers, high-end workstations en gaming-PC's.

Ondanks dat de DDR5-specificatie in 2018 afgerond zal worden, gaat het daarna nog even duren voordat we het geheugen ook daadwerkelijk op de markt zien verschijnen. De chipsets en moederborden zullen het immers moeten gaan ondersteunen, en dat proces duurt doorgaans langer dan een jaar. DDR4 was bijvoorbeeld in 2012 al klaar, maar wordt pas sinds 2014 gebruikt.

Naast DDR5 heeft JEDEC ook aangekondigd dat het begonnen is met de ontwikkeling van NVDIMM-P, een soort hybride geheugen. Het geheugen heeft geen energie nodig om data vast te houden, maar kan wel in een DIMM-slot gebruikt worden - net zoals Intel's 3D X-Point (Optane) dat kan. NVDIMM-P wordt dan ook vooral op toepassingen als databases gericht.

Bron: HardwareInfo

Meer nieuws van friday, 31 march 2017:

DDR5 RAM zal naar verwachting 2x sneller zijn dan DDR4

Dat de ontwikkelingen niet stilstaan, bewijzen de ontwerpers maar weer met de nieuwste ontwikkeling, DDR5 werkgeheugen, waarvan men verwacht dat het 2x sneller zal zijn dan het huidige (recent nieuwe) DDR4. JEDEC, de organisatie verantwoordelijk voor geheugenstandaard...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Top 3 randapparatuur
HP USB Keyboard € 12,95
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
E-mail voordeel
Ontvang als eerste via e-mail onze nieuwste aanbiedingen
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050