Laptop kopen? Persoonlijke laptops samenstellen & online bestellen | Laptop Plus BV
038 386 1050
Contact

Beveiligingslek in updateprotocol Samsung Magician

Samsungs nieuwste versie van Magician, versie 5.1, dicht een zeer belangrijk beveiligingslek in zijn updateprotocol. Magician is de software die het levert voor het onderhouden, testen en updaten van zijn SSD's. Het bedrijf probeerde een soortgelijk lek al eens te dichten in versie 5.0, maar had dit niet goed aangepakt waardoor miljoenen gebruikers nog steeds vatbaar zijn. Vorig jaar waren er ook al problemen met de software, toen Samsung een firmware-update weigerde zonder datacollectie.
 
Vóór versie 5.0 maakte Magician gebruik van een http-verbinding voor het controleren en downloaden van updates. Dit werd in versie 5.0 'opgelost' door het gebruik van https in te voeren. Dit dichtte het lek echter niet compleet, want de software controleerde het aangeboden SSL-certificaat niet.
 
Deze twee lekken zorgden ervoor dat een zogenaamde man-in-the-middle-attack mogelijk was. Dit soort aanval kan de data die uitgewisseld word met de server onderscheppen en eventueel vervangen. Vervolgens kan de aanvaller een kwaadwillende update aanbieden, die code met adminrechten kan uitvoeren.
 
Samsung raadt gebruikers aan om de software van de officiële website te downloaden en niet gebruik te maken van de ingebouwde updatefunctie. Versie 5.1 van de Magician-software vind je op deze webpagina; als je in het bezit bent van een Samsung-SSD raden we je aan om zo snel mogelijk te updaten.
 
Bron: Hardware.info

Meer nieuws van monday, 19 june 2017:

Beveiligingslek in updateprotocol Samsung Magician

Samsungs nieuwste versie van Magician, versie 5.1, dicht een zeer belangrijk beveiligingslek in zijn updateprotocol. Magician is de software die het levert voor het onderhouden, testen en updaten van zijn SSD's. Het bedrijf probeerde een soortgelijk lek al eens te dich...
Toon meer
Meest verkocht
Top 3 laptops
Top 3 software
Uw mening telt
Onze huidige waardering:
9.3
Of bel: 038 386 1050
Laptop Plus BV Industrieweg 3F, 8263 AA, Kampen, Netherlands https://www.laptopplus.nl/img/layout/logo.png 038 386 1050